Activiteiten

Jalhay, met zijn gedraaide klokkentoren en zijn regio met vele toeristische activiteiten, is ook rijk aan pittoreske landschappen, schitterende natuur en boeiende ontdekkingen. Vanuit het vakantiehuisje en zijn omgeving zijn er veel activiteiten te beleven naargelang je persoonlijke interesse.

Wandelingen en sportactiviteiten

Het vakantiehuisje “Côté Fagnes” is het ideale startpunt om een ​​wandeling in het bos of in de Venen te beginnen. Inderdaad, dankzij de wandelingen en bewegwijzerde routes, ontdekt u een uitzonderlijke omgeving, evenals flora en fauna die nog steeds bewaard zijn gebleven.

 

De landschappen van de Hoge Venen, met in het bijzonder  “Baraque Michel”, “Signal de Botrange” en de Ardennen strekken hun armen naar u uit en wachten op u. Ze zullen wandelaars, fietsers, mountainbikers en liefhebbers van gravel plezieren en wanneer de winter terugkeert, kunnen alpineskiën en langlaufen nog steeds aan uw programma worden toegevoegd. Ook de natuur (trail) hardlopen wordt niet vergeten en neemt een prominente plaats in, in deze regio.

Golfers zullen ook hun geluk kunnen beproeven op de golfbanen te Spa, Pepinster en Henri-Chapelle.

De meren

De meren van Gileppe, Warfaaz, Butgenbach, Eupen en Robertville en hun verschillende activiteiten bevinden zich dicht bij uw verblijfplaats.

Cultuur, evenementen en folklore

U zult ook de vele facetten van het culturele, folkloristische en sociale leven van onze prachtige regio kunnen ontdekken.

Dit zijn onder meer de steden Spa, Stavelot, Limburg, Malmedy, de musea van Verviers, het circuit van Spa-Francorchamps (15 minuten van het vakantiehuisje) …

Het hele jaar door vinden uitzonderlijke evenementen plaats in de regio: de carnavals van Jalhay, Stavelot en Malmédy, de vele zomerfestivals (Francofolies van Spa en Festival van Stavelot), de kerstmarkten, maar ook de 6 uur of de 24 uur van Spa, enz. …

Thermaalbaden en zwembaden

Vergeet niet om een ​​moment van ontspanning en welzijn te boeken in de Thermen van Spa, of die van Chaudfontaine, Aachen, Valkenburg of Euskirchen. Voor een simpele duik kan u ook terecht in zwembaden van Spa en Eupen.

Na al deze activiteiten kun je lekker eten in een van de vele restaurants in het dorp of in de directe omgeving.

Enkele handige adressen:

We stellen alle toeristische informatie tot uw beschikking, zodat u uw activiteiten kunt kiezen op basis van uw persoonlijke voorkeuren, evenals wandelkaarten met routes, te voet, met de fiets of met de mountainbike.